Søg
Close this search box.

Øvre øjenlågsoperation

Operation af øvre øjenlåg
Huden omkring øjet er meget tynd, og med tiden mister den sin elasticitet, hvilket medfører, at den tiltagende overskydende hud begynder at hænge. Yderligere kan fedt begynde at bule frem bag det øvre øjenlåg, hvilket kan skabe en tyngdefornemmelse.

For dig der har tunge øvre øjenlåg

Der kan som udgangspunkt være to grunde til, at man vælger at få korrigeret sine øvre øjenlåg.

  1. Funktionel: Dit syn er generet af tunge øjenlåg.
  2. Kosmetisk: Du ønsker dig et “friskere” udseende omkring dine øjne.

Hvorvidt du er kvalificeret til den ene eller den anden type operation, kan du nogenlunde selv fornemme, men vil under alle omstændigheder blive afgjort af vores øjenlågskirurg.

Hvornår skal jeg få opereret mine øvre øjenlåg?

Hvornår du skal vælge at få opereret dine øjenlåg, afhænger langt hen af vejen af dine ønsker.

Du kan, uanset alder, have et ønske om at få et mere “friskt” udseende. Som tommelfingerregel bliver dit udseende omkring øjnene taget 15 år “tilbage”, og du vil have stor glæde af det mange år frem.

Vi siger nej tak til at operere dig, hvis der er uoverensstemmelse mellem din forventning og det forventede resultat. Vi vil også afvise at behandle dig, hvis vi vurderer at operationen er unødvendig.

Hvilket resultat kan jeg forvente efter en operation af mine øvre øjenlåg?

Resultatet afhænger i et vist omfang af dit udgangspunkt. Forandringen vil synes større, jo tungere dine øjenlåg har været ved operationen.

Du kan forvente:

  • Et mere “åbent” øje og et “friskere” look
  • Øjenlåget kan komme til at syne “løftet”
  • Som udgangspunkt siger man, at en øjenlågsoperation “foryngre” dine øjenlåg med 15 år, og efter 15 år, vil du være tilbage til det udgangspunkt, du havde ved operationen. 

Hvis du har haft meget tunge øjenlåg:

  • Tyngdefornemmelsen forsvinder
  • Bedre udsyn

Hvordan foregår en øjenlågsoperation af de øvre øjenlåg?

Du møder ind på klinikken, helt uden nogen former for makeup – heller ikke pudder eller foundation.

Hvis du er meget nervøs, kan du bede om en beroligende tablet.

Når du kommer ind på stuen, bliver du lokalbedøvet. Nogle oplever at denne del svier lidt, men selve indgrebet mærker du ikke.

Du ligger fladt på ryggen med lukkede øjne, og får afdækket dit ansigt med en operationsdug. Du har lukkede øjne under hele indgrebet, men kan fornemme et skarpt lys fra lampen over dit ansigt.

Det tager ca. 40 minutter at få opereret de øvre øjenlåg. Det foregår i et roligt tempo, hvor vi taler sammen undervejs. Du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationen er overstået. Du kan ikke selv køre bil, og vi anbefaler, du har en med til at følge dig hjem.

Hvordan skal jeg forholde mig i tiden efter min øjenlågsoperation?

Hvis du har stillesiddende arbejde, f.eks. på et kontor, anbefaler vi at du bliver hjemme et par dage. Har du har et mere aktivt arbejde, anbefaler vi, at du bliver hjemme i en uge. Du bliver vejledt om dette, ved din undersøgelse.

Du vil frem til dine sting bliver fjernet, men særligt de første to dage, have glæde af, at lægge noget koldt på dine øjne (kølemaske eller en pose frosne grøntsager i et rent håndklæde), ca. 10 minutter ad gangen, en gang i timen. Hvis du føler ømhed kan du tage et almindeligt smertestillende præparat som panodil eller ibumetin.

Du vil være både gul/blå og hævet i op til to uger efter din operation, særligt de første tre dage vil din hævelse være meget udtalt.

Du må tage brusebad efter 24 timer.

Du må gerne rengøre dine øjenlåg efter operationen – men du må kun duppe, ikke gnide. Vær forsigtig og pas på ikke at få vand i øjnene.

Du skal have fjernet stingene på klinikken 7-10 dage efter din operation.

Du skal holde dig fra træning den første uge, efter dine sting er blevet fjernet.

For at minimere risikoen for infektion, må du ikke bruge makeup i to uger efter din operation.

Er en operation af mine øvre øjenlåg sikker?

Ja, en øjenlågsoperation er en meget sikker operation. I Danmark er det det mest almindelig kosmetiske indgreb. I Auga Eye Center opererer vi ca. 1000 øjenlåg om året. Vores høje volumen sikrer, at kirurgen vedligeholder sine færdigheder og laver resultater på højeste niveau.

Alle operationer er desværre forbundet med risici, men komplikationer er heldigvis yderst sjældne.

Vi laver vores øjenlågsoperation under lokalbedøvelse, hvormed der er ganske minimal risiko forbundet.

Det er vigtigt at være opmærksom på infektion. Det viser sig ved tiltagende rødme, varme, ømhed og hævelse nogle dage efter operationen. Kontakt din kirurg, hvis du har mistanke om infektion. Det kan let behandles med medicin.

Tryghedsgaranti

Alle vores kunder skal opleve den størst mulige følelse af tryghed. En af de måder vi sikrer det, er med vores Tryghedsgaranti. 
Medicin
Kontakt
Kontrol
Garanti
Kirurg

Book tid til øjenlågsundersøgelse

Book tid til undersøgelse med henblik på øjenlågsoperation.

Book tid på tlf.  42 41 02 11 eller online

Eller skriv til os, så vender vi tilbage.