Søg
Close this search box.

Undersøgelse linseoperation

Hvis du er træt af briller, læsebriller og kontaktlinser, kan en linseoperation med henblik på brillefrihed være en god løsning for dig. Det er dog ikke alle, der er egnede til en linseoperation – derfor skal vi først se dig til en grundig undersøgelse af dit syn og dine øjne.

Jeg er interesseret i en linseoperation. Hvornår skal jeg blive undersøgt?

Du skal have udviklet alderssyn, før en undersøgelse med henblik på en linseoperation er aktuel for dig.

Alderssyn er det du oplever, når du, omkring 45 års alderen, begynder at få svært ved, at stille skarpt på det, du ser, på nært hold. Du begynder at skulle have telefonen, menukortet og avisen ud i strakt arm, for at kunne stille skarpt på bogstaverne. Snart er du nødt til at investere i et par læsebriller, eller få lagt et læsefelt til i dine almindelige briller.

For at sikre det bedste resultat, skal dit alderssyn være betydeligt udviklet, før vi vil tilbyde dig en linseoperation. En tommelfingerregel er, at du skal bruge minimum +1-2 i læsebriller, før vi vil overveje at operere dig.

Er du under 40 år, og ønsker du at blive fri for dine briller og kontaktlinser skal du have lavet øjenlaser. Den behandling tilbyder vi ikke i Auga Eye Center.

Undersøgelse linseoperation

Book undersøgelse online

Hvordan foregår en undersøgelse med henblik på brillefrihed?

  • Du skal ca. afsætte en time til undersøgelsen.
  • Du møder vores optometrist med speciale i refraktiv kirurgi, som laver en række målinger af dine øjne og dit syn.
  • Du taler med optometristen om dit syn og dine synsbehov i hverdagen.
  • Vurderer optometristen, at du på den optiske side er egnet til en linseoperation, får du anbefalet den operationstype, som du vil have størst glæde af.
  • Du møder herefter den kirurg, som skal operere dig. Han foretager sin egen selvstændige undersøgelse af dine øjne. Vurderer han, at dine øjne er egnede til operationen, kan du booke tid til din linseoperation – du kan som regel få tid inden for et par uger.

 

Bemærk, at du skal holde pause fra dine kontaktlinse op til undersøgelsen, for at vi kan lave valide målinger. Du skal derfor stoppe med at bruge linser:

  • Bløde linser: 5 dage inden din undersøgelse.
  • Hårde linser: 2 uger inden din undersøgelse.

Vi beder dig medbringe dine briller til undersøgelsen.

Hvad hvis jeg er egnet til en linseoperation?

Hvis optometristen og øjenlægen ved undersøgelsen vurderer, at du er egnet til en linseoperation, vil du blive anbefalet en af følgende løsninger.

Hvad hvis jeg ikke er egnet til en linseoperation?

Hvis du, mod forventning, ikke er egnet til en linseoperation, er der to muligheder.

Enten er du ikke egnet lige nu. Som tidligere beskrevet, skal dit alderssyn være udviklet i en betydelig grad, før vi tilbyder dig en operation. I det tilfælde, vil vi give dig en tidsramme, og bede dig komme igen, måske om et halvt år, måske om to år, måske mere. Til den tid vil vi foretage en ny undersøgelse, og evt. anbefale dig en operation.

Det kan også være, at du er klinisk uegnet. Der kan være flere grunde til, at vi ikke vil tilbyde dig en operation f.eks. manglende samsyn eller forskellige øjenlidelser. I dét tilfælde, kommer vi ikke til at tilbyde dig en synskorrigerende operation på et senere tidspunkt.